Direkten Örebro – TOTALT INKOMPETENTA!

Markus PetterssonFotoSkriv en kommentar

Bild från direkten.se.

Detta inlägg har egentligen inte så mycket med foto att göra, förutom lite ”indirekt” möjligtvis… Jag hade nyligen sålt ett kamerahus och ett objektiv på Blocket och kommit överens med köparna om pris och leveranssätt. Tänkte skicka grejerna med Bussgods som har funkat bra tidigare. Tyvärr har Bussgods tydligen gjort om lite och lagt ner sin terminal här i stan och istället skaffat ett ombud, i detta fall Direkten på Drottninggatan i Örebro.

Jag lämnade in första paketet, kamerahuset, i tisdags i förra veckan på lunchen, och det gick iväg som det skulle. Till saken hör också att man numera får fixa sin egen fraktsedel och betala frakten på nätet innan man lämnar in paketet. Rätt krångligt, med en väldigt dåligt fungerande hemsida och ”fraktkalkylator” som visade priser lite som den ville.

Hur som helst så fixade jag allt som behövdes och lämnade in paketet. Jag kollade då även fraktkostnad för det andra paketet, ett objektiv, som jag paketerade under dagen och lämnade in samma dag, tisdag i förra veckan, men senare på eftermiddagen/kvällen.

Det dröjde flera dagar och i fredags, en vecka sedan, hade paketet fortfarande inte kommit fram. Väntade tills efter helgen och hade kontakt med köparen, men fortfarande inget paket. Vi försökte spåra det, vilket bara resulterade i att vi kunde se att det var inlämnat i Örebro. Blev till och med uppringd av Bussgods som hade försökt hjälpa till att leta reda på paketet, som verkade spårlöst borta.

Så i tisdags, en vecka efter att paketet lämnades in, så återvände jag till Direkten i Örebro och försökte reda ut soppan. Då går tjejen i butiken, som för övrigt inte var den som tagit emot paketet, och kollade på ”lagret”. Paketet stod kvar där, och hade tydligen av misstag placerats bland mottagna paket, inte bland avgående. Klantigt deluxe! Hon ringer upp sin chef som var den som tog emot paketet första gången jag var där och lämnade det. Jag fick ett löfte om att det skulle gå iväg dagen efter, i onsdags.

Idag, fredag, en och en halv vecka efter att paketet lämnades in, har mottagaren fortfarande inte fått nåt paket. Jag hade då pratat med Bussgods igen och talat om för dem att allting var löst. Men det var det dessvärre inte.

Återvände en TREDJE gång till Direkten på Drottninggatan i Örebro och idag var det mannen som tog emot paketet förra veckan som stod där. Friskade upp hans minne om vem jag var och mitt ärende. Han går ut och kollar på deras paketlager och kommer tillbaka med mitt paket, som fanns kvar där av nån anledning. Sen löd konversationen ungefär:

-Men varför har inte paketet gått iväg, jag lämnade ju in det i tisdags i förra veckan, och var här i tisdags denna vecka och fick besked om att det skulle gå iväg i onsdags??
-Ja ehm, ja alltså jag har ju inte varit här så det kan jag ju inte svara på…
-Men ställdes det på fel plats IGEN eller vadå?
-Ja nä alltså Bussgods har ju inte hämtat upp några paket idag så…
-Men det här var ju i tisdags, när jag var här senast som jag fick det beskedet, då borde det ju ha gått iväg i onsdags?
-Nja alltså jag fick ju reda på det här först igår så jag…
-NEJ det fick du inte, jag stod bredvid tjejen i kassan när hon ringde och pratade med dig på telefon i tisdags kväll!
-Ehm, ja…
-Du, jag tror jag tar tillbaka mitt paket tack!

Och det var absolut sista gången jag har nånting med Direkten Nöje Örebro att göra! Ett paketombud som inte klarar av att skicka paket är inte till så stor nytta. Det man har skyllt på hela tiden är hur krångligt allting har varit med Bussgods, Bussgods system osv. Det kan säkert stämma, då Direkten tydligen nu har sagt upp sig som ombud för Bussgods. Men klarar man inte av att få iväg ett färdigadresserat och emballerat paket där frakten är betald, så att allt man behöver göra är att ställa det på rätt hylla, då ska man nog lägga ner den verksamheten!

Skickade iväg paketet med Posten idag istället, så får vi se om dom klarar av att göra sitt jobb bättre. Så, nu har jag gnällt färdigt! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *