Fotograf Markus P fotar reklam- och sminkbilder för PALINA

Markus PetterssonOkategoriseradeSkriv en kommentar

Sminkmärket Palina är ett Örebroföretag som ville anlita en fotograf i Örebro för bilder till sin marknadsföring. Det hela inleddes med ett möte där vi dsikuterade vilken stil och känsla som önskades på bilderna. Uppdragsgivarna var väldigt klara över hur de ville att bilderna skulle se ut. Stilen och känslan skulle andas vintage och vi kikade på en del olika inspirationsbilder för detta.

Fotograf Markus P i Örebro - Palina Modell: Jessica Widen, Smink: Palina

Vi skulle få tillgång till att fotografera inne på Örebro slott, vilket gav möjligheten till att använda det naturliga ljuset från lokalens stora fönster. Modellerna var redan utvalda och naturligtvis stod Palina själva för smink och styling. Det var tre modeller som skulle fotograferas.

Vi hade en otrolig tur med vädret då det var den varmaste och soligaste höstdagen på hela året! Vi möttes upp utanför slottet tidigt på förmiddagen. Modellerna var då redan sminkade och klara. I och med att jag inte visste exakt hur ljuset skulle bli just den dagen hade jag med både blixtutrustning och reflexskärm för att vara helgarderad. Eftersom ljuset tillät så fotade vi allting enbart med en reflexskärm som ljussättning. Det skulle göra sig bättre i stilen som dessa bilder sedan skulle retuscheras i. En av tjejerna på Palina fick agera assistent.

Fotograf Markus P i Örebro - Palina Modell: Jessica Widen, Smink: Palina

Fotograf Markus P i Örebro - Palina Modeller: Jessica Widen, Jessika Eriksson, Elisabeth Andersson, Smink: Palina

Vi fotade även utomhus i miljöerna runt slottet. Även här funkade reflexskärmen bra som ljussättning. Smink och detaljer justerades och bättrades på under dagens lopp när det behövdes. Minns inte den exakta tidsåtgången för fotograferingen, men någonstans mellan 4 och 6 timmar gick åt, med avbrott för lunch.

Utifrån allt råmaterial vi fotade så valde uppdragsgivaren ut de bilder som skulle retuscheras. Jag fick först i uppdrag att hålla ”mängden” retusch ganska återhållssam men detta ändrades lite under tiden. Uppdragsgivaren ville ha väldigt väl genomarbetade bilder där hudlinjer skulle slätas ut helt, mörka ringar under ögonen skulle bort helt och hållet, lite mer utslätad hud än vad som egentligen är naturligt. Granska vilken sminkreklam som helst, och jag kan lova er att ni inte ser ut som på bilden när ni använder sminkprodukten i fråga. 🙂

Slutresultatet är både jag och uppdragsgivaren mycket nöjda med, och det var en väldigt rolig fotografering att genomföra. Som fotograf är det otroligt tacksamt att arbeta tillsammans med uppdragsgivare som är väldigt engagerade och hängivna för att få bra bilder. Man jobbar fram resultatet tillsammans och varje del i processen är viktig.

Fotograf Markus P i Örebro - Palina Modell: Elisabeth Andersson, Smink: Palina

Fotograf Markus P i Örebro - Palina Modell: Jessica Eriksson, Smink: Palina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *