Friskispressen nr 1 2019, omslagsbild och reportage

Markus PetterssonFotoSkriv en kommentar

Friskispressen, PT Sumith Bodhinayake, omslagsbild och reportagebilder av Fotograf Markus P

Den här plåtningen gjorde vi i slutet av augusti 2018 men tidningen kom inte ut förrän nu i början av 2019. Bra framförhållning på Friskispressen! 🙂 Vi fotade dels en omslagsbild mot grå bakgrund och en rad olika övningar som skulle bli ett flersidigt träningsreportage/-tips i tidningen.

Modellen var Sumith Bodhinayake som jobbat som PT på Friskis i Örebro och reportaget handlade om 3D-träning. 3D-träning utmanar stabilitet, rörlighet, koordination, balans, styrka och uthållighet samtidigt.

Ljussättning

Ljussättningen för bilderna vi tog till alla övningar var inga konstigheter egentligen, så stort och mjukt som möjligt. Detta för att modellen skulle röra sig väldigt mycket så det gick inte att fokusera ljuset till en enda placering. Två blixtar med striplights snett bakom modellen och en stor softbox uppifrån/framifrån.

Ljussättning för reportage till Friskispressen nr 1 2019.

När det handlar om så här många bilder (ca 80 st) som ska friläggas så brukar jag anlita en friläggningstjänst på nätet. Det är det absolut mest tids- och kostnadseffektiva sättet och man kan komma ner i priser på under 30 kr per bild. Man laddar upp ett gäng bilder och har dem levererade 1-2 dygn senare i det format man önskar, väldigt smidigt!

Nedan är ett exempel på en av övningarna, där vi fotade rörelsen steg för steg. Detta är alltså sex bilder som är ihopsatta, ungefär så som de skulle visas i den tryckta tidningen:

Sumith Bodhinayake, reportage i Friskispressen nr 1 2019

Omslagsbild

Till omslagsbilden och den inledande bilden i reportaget körde vi en grå bakgrund. En viktig grej att tänka på här var att lämna tillräckligt mycket utrymme för texten som skulle läggas på då dessa bilder skulle vara utfallande och täcka en hel framsida plus ett uppslag.

Det här är bilderna som valdes ut till omslag och uppslag:

Sumith Bodhinayake, reportage i Friskispressen nr 1 2019Sumith Bodhinayake, reportage i Friskispressen nr 1 2019

Bilderna i tryck

Och till sist, så här blev bilderna i den tryckta tidningen:

Sumith Bodhinayake, reportage i Friskispressen nr 1 2019Sumith Bodhinayake, reportage i Friskispressen nr 1 2019Sumith Bodhinayake, reportage i Friskispressen nr 1 2019Sumith Bodhinayake, reportage i Friskispressen nr 1 2019Sumith Bodhinayake, reportage i Friskispressen nr 1 2019Sumith Bodhinayake, reportage i Friskispressen nr 1 2019

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *