Hampus Botvid – fitnessbilder

Markus PetterssonFoto3 Comments

Hampus Botvid, deffad inför fotografering med fitnessfotograf Markus P i Örebro

Hampus Botvid har över 30 000 följare på sitt Instagramkonto, en populär YouTube-kanal och är otroligt målmedveten med sin kost och träning. Jag blev kontaktad av Hampus då han önskade att dokumentera sin toppform och få bilder att kunna använda i sin marknadsföring.

Klicka in och följ!
Hampus Botvid på Instagram
Hampus Botvid på YouTube

Vi fotade både i studion och på gymmet ÖKK i Örebro för att få dels poseringsbilder och även bilder ”in action” på gymmet. En sak som är väldigt tacksam för mig som fotograf är när en uppdragsgivare vet exakt vad han vill ha redan innan fotograferingen. Hampus hade specat precis vilka bilder och poseringar han ville ha så det var ”bara” att beta av dem en efter en.

Studiobilder

Jag (modellerna) brukar använda en poseringsolja som heter Muscle Juice. Funkar mycket bra för att ge en lagom lyster i huden utan att se kladdig ut. Jag rekommenderar inte att använda babyolja, lotion eller annat för det blir mest bara kladdigt och kan lämna spår efter fingrar när man applicerar det på huden. Här är en jämförelse med två oretuscherade bilder utan och med Muscle Juice:

Hampus Botvid utan ( t v) och med (t h) Muscle Juice

Hampus Botvid utan ( t v) och med (t h) Muscle Juice.

Ljussättningen på studiobilderna består av två blixtar snett bakifrån på varsin sida för highlights och en liten rektangulär softbox snett framifrån ovanifrån på bomstativ. I det här fallet använde jag inga raster på softboxarna från sidorna, för jag ville att de även skulle belysa bakgrunden jämnt. Bilderna togs så att man lätt skulle kunna klona ut bakgrunden åt sidorna och lägga text på. På bilderna nedan har jag frilagt Hampus och lagt in en svag spot mitt på bakgrunden.

Hampus botvid, studiobild. Foto: Fitnessfotograf Markus P i ÖrebroHampus botvid, studiobild. Foto: Fitnessfotograf Markus P i ÖrebroHampus botvid, studiobild. Foto: Fitnessfotograf Markus P i Örebro

Vi tog även en foodprep-bild:

Hampus Botvid, foodprep

Gymbilder

Precis som i studion använder jag två blixtar snett bakifrån för att skapa highlights och ett huvudljus snett framifrån ovanifrån. I gymmet körde jag dock raster på blixtarna från sidorna för att rikta ljuset mer koncentrerat.

Behind the scenes-bild från Hampus Instagramkonto.

Nästan alla bilder från denna plåtning är tagna med Canon 5D mkIV och Canon 70-200 f2.8 L IS USM II.

Jag låter Hampus form tala för sig själv! 🙂

Hampus Botvid magmusklerHampus Botvid rygg chins pullupsHampus Botvid marklyft deadliftHampus Botvid kosttillskott

3 Comments on “Hampus Botvid – fitnessbilder”

  1. Outstanding young man. He has tremendous potential to be a huge success. I wish him all the success, good health & happiness he deserves.

  2. Tack för att du delar med dig av dina supersnygga bilder och arbetet bakom!!
    Ska försöka få min son att ställa upp som modell så att jag får chans att prova dina ljussättningar etc. Ska bli jättekul😃👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *