Porträtt av författare Elisabeth Akteus Rex

Markus PetterssonFotoSkriv en kommentar

För ungefär ett år sedan fick jag en förfrågan om att fota författarporträtt åt en ”up and coming” författare som numera har slagit igenom med dunder och brak – Elisabeth Akteus Rex. Jag upptäckte att mitt blogginlägg försvann i flytten till nytt webbhotell, så jag gör ett försök att återskapa det igen.

Bilderna skulle fotas i en miljö snarare än studio, så jag frågade en make up-artist som jag vid den tiden hade ett samarbete med om vi kunde fota i hennes lägenhet, som har fin inredning och bra naturligt ljusinsläpp från stora fönster.

Sagt och gjort. Make up lades först av Madelene Hrvacanin (grymt duktig!) och sedan körde vi igång. Ljussättningen höll jag ganska enkel då vi befann oss i en lägenhet med ganska begränsat utrymme. Jag använde tre st Canon Speedlite 580EX II med halvtransparenta paraplyer, alternativt riktade upp i det vita taket som reflekterade bra. Överlag höll vi bilderna i ”ljust & fräscht”-stil.

Ett urval av de färdiga bilderna efter urval och efterarbete nedan.

Fotograf Markus P i Örebro, författarporträtt av Elisabeth Akteus RexFotograf Markus P i Örebro, författarporträtt av Elisabeth Akteus RexFotograf Markus P i Örebro, författarporträtt av Elisabeth Akteus Rex

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.