Porträtt- och lokalbilder för Bekaert

Markus PetterssonFotoSkriv en kommentar

Bekaert är ett företag som världsledande inom ”steel wire transformation and coatings” som de skriver på hemsidan. Deras produkter används t ex när man gjuter betonggolv, och var fjärde däck i hela världen har förstärkning med hjälp av Bekaerts produkter. Företaget har 28 000 anställda världen över och omsatte 4 miljarder Euro 2014.

Vid ett tidigare tillfälle i höstas så fotade jag bilder när ett nytt centrallager för Elon byggdes strax utanför Örebro. Nu är lagret klart och har börjat användas för fullt så då var det dags för uppföljningsbilder. En del bilder på lokalen samt ett par porträttbilder stod på menyn.

Jag fotade allra mest i befintligt ljus eftersom det är omöjligt att ljussätta en lokal av den här storleken annars. Det var således stativ och lång slutartider som gällde eftersom jag ändå ville hålla mig på ett lågt ISO-tal.

Enda gången jag använde blixt här var för att upplätta vid porträttbilderna inomhus. Problemet var att vitbalansen blir helt olika mellan bakgrunden, som är belyst med lysrörsljus, och personen, som är belyst med blixtljus. Då fixar man de genom att göra två olika RAW-framkallningar och maskar fram personen/bakgrunden så att hela bilden får ungefär samma vitbalans. Då kan det se ut nånting sånt här:

Porträtt- och lokalbilder för Bekaert. Foto: Fotograf Markus P i Örebro

I övrigt gick vi omkring lite i och utanför lokalen och jag fotade lite här och där. Ett urval av bilderna nedan.

Porträtt- och lokalbilder för Bekaert. Foto: Fotograf Markus P i ÖrebroPorträtt- och lokalbilder för Bekaert. Foto: Fotograf Markus P i ÖrebroPorträtt- och lokalbilder för Bekaert. Foto: Fotograf Markus P i ÖrebroPorträtt- och lokalbilder för Bekaert. Foto: Fotograf Markus P i Örebro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *