Redaktionell fotografering, porträtt

Markus PetterssonFotoSkriv en kommentar

Redaktionell fotografering porträtt 02

Nyligen fick jag ett uppdrag av byrån Oh My! som ligger i Piteå. De behövde porträttbilder till en s k advertorial i Dagens Industri. En advertorial är betalt/sponsrat innehåll som är utformat som en artikel, kan man säga.

Bilderna skulle tas utomhus i anslutning till ett pågående bygge som kommer att fortlöpa de kommande åren. Då fotograferingen skulle göras kl 15 på eftermiddagen så var dagsljuset en bristvara med tanke på årstiden. Jag valde därför att använda en extern blixt som upplättning. På snabba redaktionella uppdrag är det väldigt smidigt att ha lätt och portabel utrustning. Mitt val blir därför ofta en liten Speedlite med ett halvtransparent paraply. Denna utlöser man enkelt med en radiosändare på kameran och en mottagare på blixten. Jag använder mig av Pocketwizards men det finns många liknande alternativ i olika prisklasser.

För att miljön bakom skulle synas fick jag ha i åtanke att använda tillräckligt lång slutartid så att det befintliga ljuset släpptes in. Jag hade blixten på stativ aningen till höger om mig. Miljön till vänster i bild bakom personerna visar det pågående bygget och ytan till höger är där bygget kommer att fortsätta de kommande åren.

Kamerainställningar:
f2.8
1/60
ISO 500
Canon 5D mk III
Canon EF 16-35 f2.8L II USM @ 35mm

Fotograf Markus P Örebro, Redaktionell fotografering porträttFotograf Markus P Örebro, Redaktionell fotografering porträtt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *