Therese Björklind – fitnessbilder

Markus PetterssonFotoSkriv en kommentar

Fitnessfotograf Markus P i Örebro

I våras blev jag kontaktad av Therese, som höll på att köra en diet/deff med min samarbetspartner Richard Jacobsson på Best In Shape som coach. Therese ville ha sin toppade form dokumenterad med en fotografering i gymmiljö vilket skulle ske i juni i år.

Sagt och gjort, på deffens sista dag och med alla förberedelser gjorda enligt konstens alla regler så körde vi en plåtning på gymmet i3 sportcenter i Örebro. Det brukar vara lite mindre folk på detta gym än på de större i stan vilket är tacksamt när man ska fotografera.

Ljussättning

Jag använde ett Elinchrom Ranger Speed-aggregat med två blixthuvuden. På varje huvud hade jag en striplight med raster för att skapa riktade och kontrollerade highlights ifrån sidorna. I vissa fall hade jag även en mindre blixt rakt framifrån som lite upplättning.

Thereses coach Richard var med på plats och peppade och tipsade om poseringar, vinklar osv. Det är även en stor hjälp för mig som fotograf för det innebär en sak mindre att tänka på. 🙂

Efterbehandling

Jag har på vissa bilder i fitnessgenren använt mig av ett enkelt men ganska effektfullt knep i retuschen, vilket innebär att göra bilderna i svartvitt med endast vissa detaljer i färg. Jag tycker personligen det funkar väldigt bra på just fitnessbilder eftersom man ofta har detaljer i kläderna som är väldigt färgstarka. När en bild är i svartvitt så kan man även kräma på mer kontrast utan att färgmättnaden sticker iväg för mycket som på en färgbild. Hiss eller diss? Det får var och en tycka, jag tycker det funkar bra i just detta sammanhang!

I övrigt har jag gjort en lättare hudretusch och även jobbat med dodge & burn i skuggor och högdagrar för att framhäva muskulaturen på bästa sätt.

Fitnessfotograf Markus P i ÖrebroFitnessfotograf Markus P i ÖrebroFitnessfotograf Markus P i Örebro

I bilden ovan syns det tydligt hur man kan utnyttja ljussättningen för att framhäva modellens styrkor. Therese hade väldigt bra och tydliga muskler på baksidan av låren, ”hamstrings”. Genom denna posering och rätt positionering av blixtljuset från sidorna så framhävs musklerna väldigt mycket bättre än om man har ”platt ljus” rakt framifrån.

Fitnessfotograf Markus P i Örebro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *